ΜΕΝΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ

Σχετικά με το Site

Τι είναι το acropolismuseum kids;

 Σε αυτή την ενότητα παρέχουμε μια σύντομη περίληψη για το τι είναι η ιστοσελίδα του acropolismuseum kids και τι σκοπεύει να επιτύχει, για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων.

Το Μουσείο Ακρόπολης επιδιώκει κατά κύριο λόγο την επίσκεψη σας στο φυσικό του χώρο, τη γνωριμία με τα αυθεντικά έργα τέχνης και τη ψυχαγωγία μέσα στους χώρους του. Τι γίνεται όμως όταν η απόσταση ή άλλοι παράγοντες κρατούν τα παιδιά σας και εσάς μακριά από αυτό; Το acropolismuseum kids δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει αυτή ακριβώς την επιθυμία, να σας έχουμε κοντά μας ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και εσάς τους γονείς/κηδεμόνες τους σε όλο τον κόσμο, για διασκέδαση, δημιουργία, γνωριμία με το Μουσείο, τα εκθέματα και τους χώρους του, την Ελλάδα, τους μύθους και την ιστορία της. Στις ενότητες της σελίδας υπάρχουν δραστηριότητες και παιχνίδια που υλοποιήθηκαν με κύριο γνώμονα τα ενδιαφέροντα και την καθημερινότητα των παιδιών στον σύγχρονο κόσμο αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στις εγκεκριμένες προδιαγραφές σχεδιασμού για παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας ως προς το γνωστικό, βιολογικό και συναισθηματικό επίπεδο. Ο σχεδιασμός και η προσέγγιση των δραστηριοτήτων και των παιχνιδιών είναι φιλική, προσβάσιμη και απλή, αλλά σε καμιά περίπτωση απλοϊκή, με επίκεντρο το ίδιο το παιδί. Υποστηρίζει την εμπειρία του παιδιού χωρίς να εστιάζει στην τεχνολογία αλλά θέτοντάς την στην υπηρεσία του σκοπού. Σε αυτή την προσπάθεια το Μουσείο επιθυμεί να έχει εσάς τους γονείς/κηδεμόνες συνοδοιπόρους του.

Ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής

 Σχεδιάσαμε τον ιστότοπο έτσι ώστε η λειτουργία του να είναι ασφαλής για τα παιδιά και να σέβεται τα δικαιώματα τους (νόμος 2101/1992 «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα τον παιδιού»). Μπορείτε να αναρτήσετε εσείς τις δημιουργίες των παιδιών σας ή τα ίδια τα παιδιά, με την άδειά σας, στον ιστότοπο. Mπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν είναι δυνατή η αλληλεπίδραση με άλλα άτομα ή ακόμα και μεταξύ των ίδιων των παιδιών.

Ελέγχουμε ό,τι συμβαίνει στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών και των δραστηριοτήτων μας, και ελέγχουμε, επίσης, τις δημιουργίες που μπορούν να στείλουν τα παιδιά για ανάρτηση στην Gallery, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε τι, που αναρτάται ή συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο, δεν είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το site.

Παρά ταύτα, είναι αλήθεια ότι κάποιοι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι έχουν περιεχόμενο (π.χ. στοιχεία βίας), που μπορεί μερικές φορές να προσήκει σε μεγαλύτερες ηλικίες, οπότε προσπαθούμε να διασφαλίσουμε, ότι οι ιστορίες αυτές παρουσιάζονται με τρόπους, που δεν διαταράσσουν ή βλάπτουν τα παιδιά χωρίς να απομακρύνονται ωστόσο από την αρχική αφήγηση.

Όταν υποβάλλεται μια δημιουργία ενός παιδιού στην Gallery του acropolismuseum kids, συλλέγουμε κάποιες πληροφορίες για το παιδί/για εσάς. Ενεργούμε κατά αυτόν τον τρόπο στοχεύοντας στο να βελτιώσουμε τον ιστότοπο μας μέσω της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείτε εσείς ή το παιδί σας τον ιστότοπο.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπου και την άριστη διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών σας, ανατρέξτε στην Ασφάλεια και στους Όρους Χρήσης και Πολιτική Απορρήτου.

Επίσκεψη στο Μουσείο

 Το Μουσείο της Ακρόπολης επιδιώκει την επίσκεψή σας στο φυσικό του χώρο και ενθαρρύνει τη διασκέδαση της οικογένειας μέσα σε αυτό. Προσφέρει στους μικρούς του φίλους και στους γονείς/κηδεμόνες τους ευχάριστες στιγμές μέσω των δανειστικών σακιδίων και των φυλλαδίων εξερεύνησης, με τα οποία τα μοναδικά εκθέματα αποκαλύπτονται μέσα από το παιχνίδι. Επίσης ψηφιακές εφαρμογές και βίντεο, διάσπαρτες στους χώρους του, αλλά και τα νέα μας ψηφιακά παιχνίδια καθώς και η μακέτα LEGO της Ακρόπολης, στη νέα Παιδική Γωνιά, υπόσχονται άφθονη απόλαυση. Κατά την εορταστική περίοδο προσφέρονται συχνά ειδικά προγράμματα. Μην παραλείπετε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του Μουσείου για να ενημερώνεστε σχετικά.

Επικοινωνία

 Εάν έχετε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή ερωτήσεις σχετικά με το acropolismuseum kids, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@acropolismuseum.gr.